Weboldalunk a többi webshophoz hasonlóan cookie-kat használ a jó működés és a felhasználók kényelme érdekében. Részletek az Adatkezelési tájékoztatóban. Elfogadom
Termékek Menü

Gépi dörzsár H7 furathoz

Rendezés:
Keményfém dörzsár H7 tűrésű furatokhoz. Használata elsősorban CNC gépre ajánlott, megfelelően merev gép esetén 30-70% időmegtakarítás és 2-5 szörös élettartam érhető el a HSS dörzsárral szemben. Alkalmas nagyszilárdságú és rozsdamentes acél valamint GGG öntvény megmunkálásához.
14.943 Ft -tól
Kobaltos gyorsacél (HSSE) gépi dörzsár H7 furatokhoz. Alkalmas ötvözetlen és erősen ötvözött acélokhoz általános felhasználásra.
8.748 Ft -tól
Gyártó: Magafor

Kobaltos gyorsacélból (HSSE) készült gépi dörzsár kúpos befogószárral. Tűrés: H7. Használható ötvözetlen és ötvözött acélok, továbbá  egyéb fémek megmunkálásához.

21.336 Ft -tól
Gyártó: Magafor

A gépi dörzsár nagyobb precizitást biztosít

A fém alkatrészek egymásba illesztése gyakran nem oldható meg hegesztéssel. Ilyenkor más módszereket kell találni. A furatok és csatlakozók használata jó megoldás lehet, ám ebben az esetben nagy szerepe van a precizitásnak. A tökéletes méretű és alakú furatok kialakításának végző fázisa a dörzsárazás. Ez a feladat elvégezhető a kézi vagy a gépi dörzsár használatával is. Hogy mikor melyiket válasszuk az több tényezőtől is függ. Az otthoni barkácsműhelyekben a kézi dörzsár az elterjedtebb, de az iparban a gépi dörzsár használata előnyösebb. Nem csak azért, mert ezzel nagyobb pontossággal végezhető el a feladat, hanem azért is mert így gyorsabban végrehajtható a művelet. A dörzsár mindkét esetben a következő részekből áll: vezetőkúp, forgácsolókúp, szabályozó rész, hátsó kúp, nyak, befogó rész és menesztő lapok.

A legjelentősebb különbség a kézi és a gépi dörzsár között a vezetőkúp hosszúságában figyelhető meg. A kézi szerszám esetén ez jelentősen nagyobb, mint a gépinél. Utóbbi esetben a számítógépes vezérlésnek köszönhetően ugyanis sokkal nagyobb precizitást lehet elérni, ezért nincs szükség olyan hosszú vezetőkúpra. Használatukban is nagyon hasonlít egymásra a két típusú dörzsár. Ugyanis mindkét esetben szükség van az előfurat elkészítéséhez. Ezekkel ugyanis nem lehet a kemény fémekbe lyukat fúrni, csak a már meglévő furatok tökéletesítésére alkalmasok. Akár kézi, akár gépi dörzsárra van szüksége, internetes áruházunk kínálatában megtalálhatja a megfelelő precíziós eszközöket.

Termék szűrés
Ár:
Gyártó:
Kérdése van? bal oldalon

Kérdése van?

Három évtizedes tapasztalatunkkal és tudásunkkal segítünk a megfelelő szerszám kiválasztásában

Telefon: 33/431-679